Ville-Veikko Rantamaula: Vappupuhe 1.5.2017

01.05.2017

Ville-Veikko Rantamaula: Vappupuhe

Keskustan Vihreää vappua on pidetty 70 luvulta asti Kyösti Kallion patsaalla. Nyt Kallion patsas on pressujen alla. Ja tästä syystä olemme täällä Keskustan puoluetoimistolla.

Meille keskustalaisille on tärkeää, että nykyiset ja tulevat helsinkiläiset voivat asua ja elää kaupungissa, jossa kaupunkilaiset voivat nauttia edelleen puista, puistoista ja merellisestä luonnosta sekä arkielämän liikkuminen on joustavaa, turvallista ja monimuotoista.

Keskusta on saanut paljon aikaan Helsingissä. Me olemme saaneet rahat raidejokeriin, me olemme puolustaneet järkevillä perusteilla viheralueita, keskuspuistoa ja muun muassa Malmin lentoasemaa, kuitenkaan vastustamatta Helsingin kasvua.

Helsinki haluaa kasvaa. Isot puolueet ovat sitoutuneet yleiskaavaan. Sen mukaan kaupunki kasvaa vuoteen 2050 mennessä noin 200.000 asukkaalla. Tässä kasvun huumassa tulee muistaa nykyiset asukkaat. Ja se, kenen ja minkä kustannuksella kasvu tapahtuu?

Olemme uusiutuvan energia kannalla. Meidän tavoitteena on muun muassa se, että kaikki dieselautot köyttävät biodieseliä.

Me olemme ja tulemme olemaan se puolue, joka saa oikeasti aikaa. Eikä vain puhu kauniita ja luo mielikuvia.

Keskustan tiukka talouslinja oli se, mitä kansa halusi vuonna 2015. Talouslinja on pitänyt tähän asti hyvin, vaikeita leikkauspäätöksiä on tehty, ja nyt olemme menossa postitiivisempaan suuntaan, muutos on tapahtunut ja tästä kiitos.

On kuitenkin vaikeaa pitää talouskuria ajassa, jossa politiikalta kaivataan yhä enemmän ideologisia asioita ja keskustelua. Mikä on oikein, mikä on väärin. Arvot, hyvyys tulevat esille, politiikkaan kaivataan moraalia ja samanarvoisuuden ajattelua!

Työelämässä on menossa isoja muutoksia. Paraikaa on menossa työaikalakiuudistus ja muita lainsäädäntöhankkeita. Keskustan kaikkein tärkein työelämäasia on varmistaa perhevapaamallin uudistaminen ja otettava siinä selkeä rooli ja vetovastuu. Uuden perhevapaajärjestelmän tulee olla joustava siten, että vanhempainrahakauden päiviä voi käyttää siihen asti, kun lapsi menee kouluun. vanhempainrahakauden tulee olla pitempi ja tavoitteena pitää olla myös hoivavastuun tasapuolisempi jako.
Puoliväliriihessä perhevapaajärjestelmäuudistuksen toteuttamatta jättäminen oli pettymys.

Ollaan ihmisiksi. Muistetaan koulutus, kasvatus, yhteisöllisyys, moraali, arvot.
Ne muistaessa, teemme helsinkiläisten huomisesta paremman

Hyvää Vappua!