Ville-Veikko Rantamaula: Vappupuhe 2015

01.05.2015

Ville-Veikko Rantamaula: puhe Kyösti Kallion patsaalla 1.5.2015

 

On hienoa nähdä täällä paljon ihmisiä. Ja etenkin on mukava nähdä paljon keskustalaisia ihmisiä.


Helsinki lähes kaksinkertaisti vaaleissa äänimääränsä. Teimme äänimäärän osalta historiamme toiseksi parhaan tuloksen. Tulemme jatkamaan jalkatyötä helsinkiläisten luottamuksen saamiseksi. Ja siinä myös tulemme onnistumaan!

Eduskuntavaalit sytyttivät monessa keskustalaisessa toimijassa kipinän kehittää kaupunkimme asioita. Toimintamme on avointa ja mukaan mahtuu aina. Helsinki on yhteinen kaupunkimme.

Hallitusneuvottelut ovat käynnissä ja olemme isojen ratkaisujen kynnyksellä. Ihmiset ovat antaneet luottamuksen ja se on lunastettava koko Suomessa. Keskusta kantaa vastuun!

Vappuna on perinteisesti puheiden aika. Mutta ensi viikolla pitää toimia. Keskustan on uskallettava luoda uutta ja purkaa toimimattomia rakenteita. Työllisyysastetta on nostettava ja työnteko on tehtävä kannattavaksi kaikissa tilanteissa. Samalla on kyettävä purkamaan nykyisen järjestelmän tuomia työnteon esteitä. Kohtuullinen toimeentulo on turvattava kaikille. Sosiaaliturvan kehittämisessä pitää edetä kokeilujen kautta kohti perustuloa. Kannatamme perustuloa. Sitä on kokeiltava seuraavan hallituskauden aikana.

Miksi emme kokeilisi perustuloa ensimmäisenä Helsingissä?

Tulevan hallituskauden aikana ei tule sortua vastakkainasetteluun muiden puolueiden kanssa. Keskustan tulee olla sillan rakentaja, sillä yhteistyöllä Suomi saadaan nousuun. Isoja muutoksia ja sopimuksia ei saada aikaan vastakkainasettelulla. Seuraavat neljä vuotta eivät ole helppoja. Silti olemme valmiita kantamaan vastuuta ja tekemään päätöksiä. 

Tervetuloa viettämään Vihreää Vappua!