Kiviniemi: Valtio ja pääkaupunkiseudun kunnat tiiviimpään yhteistyöhön

01.05.2007

Valtio ja pääkaupunkiseudun kunnat tiiviimpään yhteistyöhön  kiviniemi mari.jpg

 
Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mielestä valtion ja pääkaupunkiseudun on yhdessä ratkottava asumisen kalleuteen, joukkoliikenteeseen ja palveluihin liittyviä ongelmia. 
 

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan pääkaupunkiseudun ja muun maan vastakkainasettelu on Vanhasen II hallituksen ohjelman myötä siirtymässä historiaan. Kiviniemen mukaan Suomi tarvitsee metropolitasoisen pääkaupungin, mutta alueen menestys riippuu kuitenkin koko maan tasapainoisesta kehityksestä.

Presidentti Kyösti Kallion patsaalla pidetyssä Vihreä Vappu –tilaisuudessa puhunut Kiviniemi totesi, että Helsingin seudun yhteistyössä on viime vuosina tapahtunut paljon. Eteenpäin on menty asumis-, maankäyttö- ja liikenneasioissa.

Uuden hallituksen ohjelmassa on tartuttu muun muassa näihin kysymyksiin. Keskustan aloitteesta ohjelmaan kirjattiin erityinen metropolipolitiikan käynnistäminen.

- Metropolipolitiikalla haetaan ratkaisuja maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmiin, edistetään kansainvälistymistä ja elinkeinopolitiikkaa sekä ehkäistään syrjäytymistä.

Keskustan varapuheenjohtajana toimiva Kiviniemi muistutti myös siitä, että Helsingin seutu kaipaa aluepolitiikkaa kuten muut alueet. Valtio on valmis sitoutumaan pääkaupunkiseudun kuntien kanssa yhteistyöhön alueen kehittämisessä.

- Erityistoimia vaativia asioita ovat asumisen kalleus, joukkoliikenne ja kuntarajat ylittävä palvelutarjonta. Huomiota on kiinnitettävä myös kohtuuhintaiseen tonttitarjontaan, hän sanoi.

 

Tuomas Koivuniemi/Verkkolehti Apila