Keskustan valtuustoryhmä: Suur-Helsingin hyötyjen ja haittojen selvitystyötä kiirehdittävä

16.02.2006

Helsingin Keskustan valtuustoryhmä:

Suur-Helsingin hyötyjen ja haittojen selvitystyötä kiirehdittävä
 
Keskustan valtuustoryhmän mielestä selvityksen tekemistä Suur-Helsingin hyödyistä ja haitoista tulee kiirehtiä. On kaikkien yhteinen etu, että suurkunnan hyötyjä ja haittoja selvitetään mahdollisimman nopeasti. Selvitys auttaa päätöksenteossa ja seudun vapaaehtoinen kehitystyö saattaa tiivistyä.
 
Pääkaupunkiseudun suurkunnan luomiseen on esiintynyt innostusta Helsingin valtuutettujen ohella myös muualla. Kaupunginvaltuutettu Sole Molander, kesk. teki valtuustokysymyksen ehdottaen selvityksen tekemistä Suur-Helsingin hyödyistä ja haitoista.
 
Kaupunginjohtaja Pajusen keskiviikon 15.2. kaupunginvaltuustossa antamassa vastauksessa Molanderille mainitaan, että vuonna 2008 on tarkoitus arvioida seutuyhteistyön toimivuutta ja tuloksia sekä päättää jatkotoimista. Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhdistämisen hyötyjä ja haittoja koskevan selvityksen laatiminen on tarkoitus ratkaista erikseen vasta samassa yhteydessä.


Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta antoi tiistaina 14.2. seudun yhteisen vastauksen sisäasiainministeriölle. Tarkoituksena on solmia kaupunkien keskinäinen yhteistyösopimus, jossa kaupungit sitoutuvat syvenevään seutuyhteistyöhön. Yhteistyösopimus tuodaan kaupunginvaltuustojen käsittelyyn tämän vuoden aikana.
 
Lisätiedot:
Sole Molander, kaupunginvaltuutettu, puhelin 0500 404 950, sähköposti sole@sole.pp.fi 
Terhi Peltokorpi, valtuustoryhmän pj, puhelin 050 512 1579, sähköposti terhi.peltokorpi@eduskunta.fi