Helsingin Keskusta: Vapautetaan yrittäjät yrittämään

24.11.2014

Helsingin Keskusta: Vapautetaan yrittäjät yrittämään

Helsingin Keskustan mielestä nykybyrokratia estää yrittäjiltä yrittämisen. Keskusta on aloittanut turhien normien purkutalkoot. Yhdessä kansalaisten, yrittäjien ja yhteisöjen kanssa on kartoitettu käytännön elämää hankaloittavaa hallintobyrokratiaa, tiukkaa sääntelyä sekä osin käytännön elämästä irtaantunutta joustamatonta lainsäädäntöä.

Helsingin Keskusta haluaa, että normeja puretaan ja muutetaan siten, että mikroyrittäjien kirjapito muuttuu tiliotepohjaiseksi. Kaikki työnantajavelvoitteet on voitava hoitaa yhdeltä luukulta joko julkisesti rakennettavan portaalin tai yksityisen palveluntarjoajan kautta. Työllistämistukien hakemiseen tarvitaan vain yksi luukku, yksi viranomainen ja yhdet lomakkeet. Ensimmäisen työntekijän palkkaamista on helpotettava. Yrittäjien sosiaaliturvaa on parannettava ja joustavoitettava. Myös yrittäjällä tulee olla mahdollisuus vaihtaa alaa ja opiskella uusi ammatti. On luotava perusturva, jonka pohjalta uskaltaa yrittää.

Helsingissä on noin 40 000 mikroyrittäjää. Näille yrittäjille ja yrityksille on luotava paremmat toiminta- ja kasvuedellytykset.