Mika Rossi: Vapaavuori herätys - korjausavustusten jatko on turvattava

20.01.2010

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Mika Rossi:
Vapaavuori herätys - korjausavustusten jatko on turvattava

Ainakin Helsingin kantakaupungissa jokainen on huomannut, että kerrostaloja peruskorjataan ja julkisivuja uusitaan. Puhtia hankkeisiin ovat antaneet suhdanneluonteiset korjausavustushakemukset. Toki tarve töille on ollut muutenkin ilmeinen vanhenevissa taloissa.

"Elvyttävää korjausrakentamista pitää jatkaa ja valtion vastata huutoonsa. Helsinkiläinen asuntoministeri Jan Vapaavuori on tässä avainasemassa. Hänen on pystyttävä turvaamaan hankkeille riittävä rahoitus.", Rossi vaatii.

Hankkeiden taloudellinen merkitys Helsingille on suuri. Vuoden 2009 myöntämisvaltuudesta on täällä myönnetty 38,3 miljoonaa euroa 1723 hakemukseen. Hakemuksia on ollut yli kaksinkertainen määrä.

"Hankkeiden omavastuut ja niihin liittyvät oheisvaikutukset nostavat elvyttävän vaikutuksen satoihin miljooniin euroihin. Kaupungin ulkoasu on kohentunut, alan työpaikkoja on turvattu ja palveluille on ollut kysyntää.", Rossi sanoo.

Vuonna 2009 korjausavustuksia oli koko maassa käytettävissä 125 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle koko maahan korjausavustuksia on 50 miljoonaa euroa. Myöntämisvaltuuden loputtua vaje pelkästään Helsingissä on 41,3 miljoonaa euroa. Mikäli Helsingin suhteellinen osuus pysyy vuoden 2009 tasolla, on kaupungilla käytettävissä noin 15 miljoonaa euroa. Se riittää vain murto-osaan hakemuksista.

Lisätietoja: Mika Rossi, puh. 0400 588 696