Mika Rossi: Santahamina suojeltava myös virkistyskäyttöön - Vihreät hakoteillä

01.09.2009

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Mika Rossi

SANTAHAMINA SUOJELTAVA MYÖS VIRKISTYSKÄYTTÖÖN – VIHREÄT HAKOTEILLÄ

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Mika Rossi kannattaa Santahaminan alueen säilyttämistä nykymuodossaan valtion ylläpitämänä, mutta myös selvitystyötä mahdollisuuksista ottaa osa saaresta virkistyskäyttöön rajoitetuin rantautumisoikeuksin ja luontopoluille. Rossi paheksuu myös vihreiden Osmo Soininvaaran piittaamattomuutta alueen luontoarvoista ja halusta rakentaa koko saari niistä välittämättä. Puolustusvoimat ja luonto voivat olla saaressa sopusoinnussa keskenään.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ilmoitettua, ettei Santahaminaa tarvita enää Helsingin kaupungin rakentamistarpeiden täyttämiseen, on tärkeää varata alueesta soveltuvia osia kaupunkilaisten virkistyskäyttöön. Lisäksi on tarpeen turvata alueen luontoarvoja ja luoda edellytykset yli 200 uhanalaisen lajin säilymiselle, Rossi linjaa.

Vihreiden Soininvaaran halu rakentaa saari täyteen luontoarvoista piittaamatta kertoo vihreiden irtautumisesta luonnon ja ihmisen realistisesta yhteydestä.. Vihreät ovat valmiita suojelemaan koko muun Suomen ja rajoittamaan elinkeinoja, mutta omalla takapihallaan Helsingissä he haluavat rakentaa jokaisen luontoalueen täyteen, Rossi painottaa.

Lisätietoja: puheenjohtaja Mika Rossi 0400 588 696