Helsingin Keskusta: Raitiotieyhteys Laajasaloon Kruununhaan kautta

23.02.2016

Helsingin Keskusta:
Raitiotieyhteys Laajasaloon Kruununhaan kautta

Kruununsillat-hanke käsittää Helsingin keskusta-alueen ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden, jalankulkuväyliä ja pyöräteitä. Raitiotietä esitetään sijoitettavaksi Helsingin keskustan, Nihdin, Korkeasaaren, Kruunuvuorenrannan ja Yliskylän välille.

Alkuperäisestä linjauksesta poiketen ollaan esittämässä, että raitiotie kiertäisi Hakaniemen kautta.
-Tämä ei ole järkevä, toteaa Helsingin Keskustan puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula.

Helsingin Keskustan mielestä Laajasalon raitiotie tulee linjata Keskustasta, Kruununhaan Liisankadun kautta Sompasaareen Nihtiin. Nyt esitettävä Hakaniemen kautta kiertävä linja lisää Pitkänsillan ruuhkien takia matka-aikaa pahimmillaan 5 minuuttia. - Ja se on paljon, kun puhutaan kokonaismatka-ajasta noin
15 minuuttia, toteaa Helsingin Keskustan varapuheenjohtaja Antero Alku.

Liisankadusta tulee näin tehdä autoton katu, jolla on sallittu jalankulku, autoilu tonteille ja jakeluliikenne vain aamuisin. Liisankadusta tulee elävä, kadun mittainen Krunikan keskusta, toteaa Ville-Veikko Rantamaula. Autoliikenteen yhteys Unioninkadulle poistettaisiin ja puoleen väliin Liisankatua tulee ratikkapysäkki.  - Nykyinen raitiotie tulisi siirtää Snellmanninkadulta Mariankadulle, joka on keskellä Krunikkaa kulkeva liikekatu, jatkaa Rantamaula.

Kruunusillat on raitiotie, jossa vuoroväli ruuhka-aikana on 3-5 minuuttia ja ruuhka-aikojen ulkopuolella 5-10 minuuttia. Siltojen toteuduttua matka-aika Kruunuvuorenrantaan olisi 15 minuuttia. Nykyisin matka-aika joukkoliikenteellä on Rautatieasemalta Kruunuvuorenrantaan noin 35–40 minuuttia. Pyöräillen matka-aika on nykyisin yli 40 minuuttia ja hankkeen toteuduttua 20 minuuttia.

Lisätiedot:
Ville-Veikko Rantamaula, puheenjohtaja Helsingin Keskusta, puhelin 040 832 6682
Antero Alku, varapuheenjohtaja Helsingin Keskusta, puhelin 0400 446 841