Helsingin Keskusta: Näpit irti Keskuspuistosta - kaikki maa ei ole rakennusmaata

20.05.2016

Helsingin Keskusta:

Näpit irti Keskuspuistosta - kaikki maa ei ole rakennusmaata

Helsinki on merellinen, vihreä ja elävä kaupunki. Helsingin Keskustan mielestä kaupungissa tarvitaan kohtuuhintaista asumista ja lisää koteja Helsinkiin. Kaikki maa ei kuitenkaan ole rakennusmaata. Elävä kaupunki ja sen ihmiset tarvitsevat viher- ja harrastusalueita. Helsingin menestys ja asukkaiden hyvinvointi kaupungissaan on nyt alistettu määrälliselle kasvulle viihtyisyyden ja paremman laadun kustannuksella. Helsingin on siirryttävä kestävään suunnitteluun ja tekemiseen. 

- Valtuuston on syksyllä yleiskaavaa hyväksyessään sanottava EI vääjäämättömästi etenevälle Keskuspuiston katkaisemiselle vaatii Helsingin Keskustan varapuheenjohtaja Antero Alku. Kaupunki ei ole pelkkiä asuinalueita. Kaupungin arvo on sen monimuotoisuudessa. Haluamme elää ja asua kaupungissa, jossa on myös ilo liikkua metsässä, puistoissa ja meren äärellä.

Helsingin Keskustan mielestä lisää, korkeitakin asuin- ja toimitilataloja, voidaan rakentaa mm. Keski-Pasilasta vapautuvalle ratapiha-alueelle tai Itä-Helsingin keskuksiin ja kehittämällä edelleen joukkoliikennettä sekä älykkäitä liikenneratkaisuja.

Lisätiedot:
Antero Alku, puhelin 0400 446 841
Anna Ranki, puhelin 050 3838 797