Kallion keskustalaiset: Lisää partiointia asukkaiden viihtyvyyden hyväksi

23.08.2017

Kallion keskustalaiset: Lisää partiointia asukkaiden viihtyvyyden hyväksi

Kallion Keskustaseura peräänkuuluttaa lisää viranomaispartiointia niille Kallion alueille, joissa käydään avointa huumekauppaa. Keskustalaisten mielestä poliisin lisäpartiointi parantaisi ihmisten viihtyvyyttä ja tunnetta siitä, että omilla kotikulmilla on turvallista olla.

- Moni asukas kokee olonsa epämukavaksi. Jatkuva rymyäminen ja mesoaminen on jo osa tavallisia arki-iltoja. Ei voi olla niin, että ihmisiltä riistetään turvallisuudentunnetta kyseisen ilmiön vuoksi, toteaa Kallion keskustalaisten puheenjohtaja Antti Siika-aho.

Erityisen röyhkeäksi huumekauppa on käynyt muun muassa Torkkelinmäellä, Fleminginkadulla ja Kurvissa. Tämä on tuonut mukanaan lieveilmiöitä, kuten tappeluita ja varastelua. Poliisi on partioinut säännöllisesti Kalliossa, mutta tämä ajoittuu pitkälti viikonlopuille.

Kallion Keskustaseura edellyttää myös lisää voimavaroja viranomaisten aiempaa tiiviimpään yhteistyöhön. Keskustalaisten mielestä esimerkiksi poliisin ja päihdetyöntekijöiden yhteinen partiointi mahdollistaisi moniammatillisen puuttumisen sellaisiin ongelmatapauksiin, joita ei voi ratkaista pelkällä poliisivalvonnalla.

Lisätiedot:

Kallion Keskustaseuran puheenjohtaja Antti Siika-aho, sähköposti antti.siikaaho(at)gmail.com