Lauttasaaren Keskustaseura: Lauttasaaren tulevaisuus rakennetaan nyt

26.10.2015

Lauttasaaren tulevaisuus rakennetaan nyt

Lauttasaaren ilme muuttuu vauhdilla ja hyvä niin. Tarkoituksenahan ei ole museoida saarta. Yleiskaavan päivitys tulee kuitenkin tehdä taidolla. Emme halua, että saarelta katoaa elinkeinoelämän ja asumisen yhteiselo. Samoin viheralueiden ja rakennetun ympäristön tasapaino on se syy, jonka vuoksi moni saarella viihtyy ja jonka perässä on tänne muuttanut.

Lauttasaaren keskustaseura ei kannata Länsiväylän bulevardisointia. Raskas liikenne tarvitsee edelleen väylän kaupunkiin ja sieltä ulos. Liikenteen katkaiseminen liikennevaloin vain lisäisi päästöjä, eivät laskisi niitä, ja jos liikenne Länsiväylällä ei jostain syystä sujuisi, ohjautuisi liikenne, myös raskas liikenne, Lauttasaarentielle. Sitä saarelaiset tuskin haluavat.

Saaremme suurin huoli on tällä hetkellä kuitenkin koulutilojen riittävyys. Kannatamme ja olemme omalta osaltamme vieneet aktiivisesti eteenpäin viestiä uuden koulun tarpeesta Lauttasaareen. Jos asuntoja kaavoitetaan saarellamme jatkuvasti lisää, on myös julkisten palveluiden seurattava rinnalla. Rakennusten muunneltavuus ja monitoimisuus on otettava huomioon kaikessa suunnittelussa.

Parempi Lauttasaari suunnitellaan nyt.

 

Lisätietoja: Sanna Lehtinen, puhelin 044 3838 749, Lauttasaaren Keskustaseuran puheenjohtaja