Kallion keskustalaiset: Sata metriä rantapolkua, sata metriä kansanterveyttä!

01.12.2016

Kallion keskustalaiset: Sata metriä rantapolkua, sata metriä kansanterveyttä!

Kallion Keskustaseura vaatii Helsinkiä turvaamaan kaupunkilaisten omaehtoiset virkistys- ja liikuntamahdollisuudet juuri hyväksytyssä yleiskaavassa. Tulevina vuosina käynnistyvä massiivinen rantarakentaminen uhkaa nakertaa monia kaupunkilaisten suosimia lenkkeilyreittejä sekä muita virkistys- ja liikkumispaikkoja.

Kallion keskustalaiset ovat huolissaan etenkin Hakaniemenrannan ja Sörnäistenrannan rakennussuunnitelmista, joissa ei ole huomioitu riittäviä rantareittejä:

– Rantatiet- ja polut ovat tuhansille kalliolaisille parhaita mahdollisia lenkkeilyreittejä. Ne mahdollistavat omaehtoisen ja varallisuudesta riippumattoman liikkumismahdollisuuden alueella, jossa vapaata maastoa on vähän. Sata metriä rantapolkua on sata metriä kansanterveyttä, toteaa Kallion keskustalaisten puheenjohtaja Antti Siika-aho.

Kallion Keskustaseuran mielestä Helsingin kaupungin on voitava pitää aidosti kiinni yleiskaavassa annetusta lupauksesta turvata jatkossakin laadukkaat ja riittävät sekä helposti saavutettavat virkistysalueet. Nyt esitetyissä suunnitelmissa nämä lupaukset uhkaavat jäädä kuolleeksi kirjaimeksi. 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Antti Siika-aho, sähköposti antti.siikaaho(at)gmail.com