Helsingin Keskusta: Kaikki Helsingin maa ei ole rakennusmaata

17.12.2012

Kaikki Helsingin maa ei ole rakennusmaata

Helsingin Keskustan mielestä kaupunkirakennetta on kehitettävä kestävän kehityksen mukaisesti. Tiivistäminen ei saa kohdistua hyvinvoinnille välttämättömiin metsä-, virkistys- ja vapaa-ajan alueisiin. Ei myöskään kaupungin monimuotoisuuteen, jossa on kaupungin arvo. Pelkistä asuinalueista ei muodostu elinvoimaista kaupunkia.

Helsingin menestyksen perusta ja asukkaiden hyvinvointi omassa kaupungissaan on nyt alistettu määrälliselle kasvulle. Sen vastapainoksi tulevan valtuuston on välittömästi sanottava EI Haltialan peltojen yksipuoliselle rakentamiselle ja Keskuspuiston katkaisemisyrityksille.

Helsingin niemi ja kantakaupungin maa-alueet eivät enää lisäänny, kun entiset satamat on rakennettu. Kaupunki voi kasvaa ja tiivistyä, kun moottoritiet muutetaan kaupunkibulevardeiksi. Poikittaisen joukkoliikenteen ja modernin raitiotien kuten Raidejokerin kehittäminen keventävät katuverkon kuormaa ja parantavat koko Helsingin seudun saavutettavuutta. Uuden valtuuston on lähdettävä tältä pohjalta seuraavan yleiskaavan valmisteluun.

Lisätiedot
Antero Alku, puhelin 0400 446 841
Sinikka Varila, puhelin 0400 909 013