Terhi Peltokorpi: Ilmastovaikutusten arviointi otettava käyttöön Helsingin päätöksenteossa

07.11.2018

Terhi Peltokorpi:
Ilmastovaikutusten arviointi otettava käyttöön Helsingin päätöksenteossa

 

Kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi (kesk) on jättänyt tänään 7.11. Helsingin kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen, jossa ehdotetaan, että Helsinki ottaa käyttöön päätöksenteossa ilmastovaikutusten arvioinnin. Valtuustoaloitteen allekirjoitti Peltokorven lisäksi yli puolet (46) Helsingin kaupunginvaltuutetuista yli puoluerajojen.

 

Peltokorpi toteaa, että ilmastonmuutoksen vaikutukset ja muutokseen sopeutuminen on herättänyt ihmisissä runsaasti kiinnostusta ja myös huolta. Moni kaupunkilainen kysyy poliitikoilta; mitä valtio tekee, mitä kaupunki tekee ja mitä ihmiset voivat itse tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Tähän mennessä poliitikoilta on kuultu paljon puhetta, tekoja sen sijaan ei ole tehty vielä riittävästi.

 

Aloitteessa todetaan, että kaupunkien merkitys kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin rakentamisessa on erittäin tärkeä. Kaupunkien on kannettava vastuuta nykyistä enemmän myös ilmastonmuutoksen torjunnassa.

 

Päätösten ilmastovaikutusten arviointi tekisi Peltokorven mukaan näkyväksi, hillitsevätkö kaupungin päätökset ilmastonmuutosta vai ovatko ne kiihdyttämässä sitä. Vaikutusten näkyväksi tekeminen on välttämätöntä muutosten aikaansaamiseksi, Peltokorpi muistuttaa.

 

 

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi (kesk)

puhelin 040-5574671

terhi.peltokorpi(at)gmail.com

t