Helsingin Keskusta: Helsinkiläisten palvelut etusijalle

28.04.2011

Helsingin Keskusta:
HELSINKILÄISTEN PALVELUT ETUSIJALLE 

Kaupunkisuunnittelulautakunta jätti torstaina 28.4. pöydälle Itäväylän ja Kehä 1:n risteyksen uusimista koskevan esityksen. Ehdotuksena on rakentaa satoja metrejä pitkä 4-kaistainen silta, joka nousee kerrostalojen korkeudelle levittämään autojen melua ja likaa. Ihmiset jäävät siltojen alle hämärään, jotta autolla pääsee muutaman sekunnin nopeammin jonottamaan seuraavaan risteykseen.

Helsinkiläisten elinolosuhteiden huononnus maksaa sata miljoonaa kaupungille, jonka pitää karsia palveluitaan kustannuspaineissa. On hyvä, että autolla pääsee tulevaisuudessa hyvin ohi Itäkeskuksen, kun terveyskeskuksen ja poliisin palvelut pitää hakea Malmilta.

Helsingin Keskustan mielestä kaupungin tulee keskittyä siihen, mitä varten se on olemassa,
eli palveluiden järjestämiseen asukkailleen. Kaupunki ei ole voittoa tavoitteleva liikeyritys eikä rakennusliikkeiden ja muiden yritysten elättäjä. Yritykset menestyvät, kun niillä on kilpailukykyisiä tuotteita kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Helsingin Keskusta haluaa pitää palvelut ihmisten ulottuvilla. Palveluiden keskittäminen lisää liikennettä ja haittaa palveluiden käyttämistä. Jos yksi virasto säästää vähän, paljonko tästä säästöstä maksetaan kalliina liikennejärjestelyinä, kaupunkilaisille tulevina liikkumisen kustannuksina sekä kaupunkiympäristön ja sen virkistysalueiden pilaantumisena.


Lisätiedot:
Antero Alku, puhelin 0400-446841
Juha Sarlund, puhelin 050-3538295