Helsingin Keskustanuoret: Bensa loppuu, ketju ei

11.01.2007

Helsingin Keskustanuorten johtokunta otti vuoden ensimmäisessä kokouksessaan kantaa kevyen liikenteen tukemisen puolesta. Kannanoton tarkoituksena on osoittaa tukea Matti Vanhaselle ja Keskustan vaaliohjelmalle, joissa kevyen liikenteen määrärahoja esitetään kaksin- tai kolminkertaistettavaksi.

Kannanotto: Bensa loppuu, ketju ei
Huolimatta jo noin kymmenen vuotta Helsingissä käynnissä olleesta pyöräilyn kaksinkertaistamiskampanjasta, ei pyöräilyn määrä kaupungissamme ole lisääntynyt, päinvastoin. Kampanjan idea on ollut oikea, mutta sille osoitetut määrärahat ovat olleet puutteellisia.
 
Pyöräily ja kaikki muu kevyt liikenne ovat mielestämme mitä lämpimimmin tuettavia harrastuksia ja hyötyliikuntaa. Sen positiiviset vaikutukset näkyvät monilla elämänaloilla aina ihmisten terveydestä ilmastonmuutokseen ja pienhiukkaspäästöihin.
 
Helsingin Keskustanuoret tukee lämpimästi pääministeri Vanhasen 10.1.2007 medialle esittämiä ajatuksia kevyen liikenteen väylien määrärahojen kaksin- tai kolminkertaistamisesta seuraavan hallituksen aikana. Investointien kustannukset tulee säästää maantieinvestoinneista pääministerin ehdotuksen mukaan. Tämä hidastaa tieinvestointien toteutumista ainoastaan kahdella tai kolmella viikolla. Siihen meillä on oltava kansanterveyden, talouden ja ympäristömme takia varaa.
 
Helsingin Keskustanuorten johtokunta 11.1.2007