Helsingin Keskusta: Hyvinvoivat helsinkiläiset tarvitsevat lähipuistot

21.09.2018

Helsingin Keskusta:
Hyvinvoivat helsinkiläiset tarvitsevat lähipuistot

Helsingin on ryhdyttävä suunnittelemaan ja rakentamaan johdonmukaisemmin vehreää, viihtyisää ja turvallista kaupunkia asukkailleen. Elävä kaupunki ja sen hyvinvoivat ihmiset tarvitsevat viher- ja harrastusalueita. Asukkaiden hyvinvointi alistetaan nyt vain määrälliselle kasvulle. Tällä hetkellä esimerkiksi Keskuspuiston ja Kulosaaressa sijaitsevan Kyösti Kallion puiston päällä leijuu nakertamisen uhka.

-Haluamme elää kaupungissa, jossa voi liikkua puistoissa, metsissä ja meren äärellä. Puistoihin rakentamista tai niiden nakertamista ei voi hyväksyä silloin, kun se on pois kaupunkilaisten virkistysmahdollisuuksista, Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho jyrähtää.

Helsingin Keskustan mielestä puistoalueita voidaan turvata rakentamalla järkevästi, tiiviimmin ja korkeammalle. Esimerkiksi rakentamalla Keski-Pasilasta vapautuvalle ratapiha-alueelle tai Itä-Helsingin keskuksiin. Toimivalla joukkoliikenteellä ja älykkäillä liikenneratkaisuilla voidaan vaalia nykyistä paremmin kaupunkilaisille tärkeitä puistoalueita.

Lisätiedot:
Antti Siika-aho, puhelin 050 5754118
Maria Pohjamo, puhelin 044 5444410