Helsingin Keskusta: Palvelut paremmiksi, ei veropopulismille

08.05.2019

Helsingin Keskusta: Palvelut paremmiksi, ei veropopulismille

Helsingin Keskusta tyrmää paikallisten kokoomuslaisten haaveet kunnallisveroprosentin laskemisesta puolella prosenttiyksiköllä nykyisestä 18 prosentista. Helsingin Keskustan mielestä kaupunkilaisten palvelujen parantaminen on vihdoin laitettava päätoksenteossa etusijalle. Erityistä huomiota Helsingin keskustalaiset kohdistaisivat lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

- Yksi tapa ehkäistä syrjäytymistä on huolehtia esimerkiksi kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalvelujen saatavuudesta kaikilla kaupungin alueilla. Riittävien investointien turvaaminen olisi vaikeaa, jos sortuisimme veropopulismin tielle, sanoo Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho.

Helsingin Keskusta haluaa myös lisää satsauksia parempaan varhaiskasvatukseen. Aiempien veroäyrin alennusten seurauksena päivähoitopaikkoja ei ole voitu tarjota riittävästi ja lähellä.

- Monet helsinkiläiset vanhemmat ovat kertoneet joutuneensa siirtämään vanhempain- tai hoitovapaalta töihin paluuta, koska lapselle on osoitettu päivähoitopaikka kohtuuttoman matkan päästä kotoa. Päiväkoti-investointeihin on saatava vauhtia, jotta lapset pääsevät lähipäiväkotiin, Siika-aho kertoo.

Lisätiedot:
Antti Siika-aho, Helsingin Keskustan puheeenjohtaja, puhelin 050 575 4118, sähköposti antti.siikaaho(at)gmail.com