Asukkaiden kannalta olennaisia ovat palvelut, lähidemokratia ja eteenpäin katsovat päätökset

22.05.2006

Pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteiskokous 22.5.2006:
Asukkaiden kannalta olennaisia ovat palvelut, lähidemokratia ja eteenpäin katsovat päätökset

Keskustan Helsingin, Espoon ja Vantaan valtuutetut kannattavat pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyön tiivistämistä. Keskustalaiset linjasivat periaatteitaan pääkaupunkiseudun kehittämisessä seudun neljän kaupungin valtuustojen yhteiskokouksessa maanantaina.
 
Keskustan mielestä suuntausta, jossa yksityiset yritykset ja järjestöt ovat vahvasti mukana palvelujen tuottamisessa, on syytä vahvistaa. Osaamista ostopalvelujen käytössä on kehitettävä ja valtion tarjoamat mahdollisuudet, kuten sosiaalialan palvelusetelit on kyettävä hyödyntämään tehokkaammin.
 
Toinen tärkeä lähtökohta on lähidemokratian turvaaminen ja kehittäminen. Päätöksenteon asukaslähtöisyyttä on keskustalaisten mielestä kyettävä parantamaan. Elinkeinoelämän ja hallinnon tarpeet eivät saa olla ristiriidassa viihtyisän, asukaslähtöisen kaupungin rakentamisessa.
 
- Tästä näkökulmasta suhtaudumme varauksellisesti aluevaihtoihin Vantaan ja Helsingin välillä. Pidämme myös tärkeänä, ettei henkilöstö joudu heittopussin asemaan uudistusten keskellä, Helsingin kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Mari Kiviniemi linjasi Keskustan ryhmäpuheenvuorossa.
 
Pääkaupunkiseutu on keskustalaisten mukaan rinnastettava kaikessa kehitystyössä muihin eurooppalaisiin metropolialueisiin.
 
- Pääkaupunkiseudun menestys on koko Suomen etu. Vastakkainasettelu muiden kaupunkien tai maakuntien välillä on turhaa, Kiviniemi totesi puheessaan.
 
Lisätietoja: Mari Kiviniemi, p. 050 511 3189