Keskustan valtuustoryhmä: Tapanilan Veljestenpihan sivutoimipisteen ja Snellmanin ala-asteen säilyminen tärkeää

26.04.2005

Helsingin Keskustan valtuustoryhmän mielestä opetuslautakunnan tänään tiistaina 26.4. tekemä päätös kouluverkon tarkistamisesta on paljon parempi opetusviraston alkuperäiseen esitykseen verrattuna. Kipukohtiakin vielä jäi. Kaupungin oli silti välttämätöntä tehdä kouluverkon tarkistukset oppilasmäärien pienentymisen johdosta. Ennusteen mukaan vuoteen 2010 mennessä peruskouluikäisten määrä pienenee noin 5400.

Tärkeimmät, vielä viime hetkellä lakkautuslistalla olleet Tapanilan Veljestenpihan sivutoimipiste ja Snellmanin ala-aste pystyttiin poistamaan opetuslautakunnan käsittelyssä. Oli myös tärkeää, että Puistolan ala-asteen perusparannuksen osalta lautakunta päätti pysyä aikaisemmin sovitussa aikataulussa. 
 
Kouluverkkoesitys on ollut viime talvesta lähtien aktiivisen kansalaiskeskustelun kohteena ja esitys on muuttunut askel askeleelta parempaan suuntaan. Suuri kiitos tästä kuuluu aktiivisille helsinkiläisille, jotka ovat ahkerasti työskennelleet oman alueensa puolesta.
 
Keskustan valtuustoryhmä toivoo, että päätös on signaali kaupunkilaisille siitä, että Helsinki välittää lapsiperheistä eikä ole ajamassa heitä omilla päätöksillään kehyskuntiin.