Vuosaaren keskusta suhtautuu kriittisesti Meri-Rastilan länsirannan rakentamissuunnitelmiin

25.05.2010

Vuosaaren Keskusta suhtautuu kriittisesti Meri-Rastilan länsirannan rakentamissuunnitelmiin

Vuosaaren Keskusta suhtautuu erittäin kriittisesti kaupunkisuunnitteluviraston suunnitelmiin rakentaa uusi, suuri asuinalue Meri-Rastilan länsirantaan. Lähes 2000 asukkaan asuin- ja toimistoalue tuhoaisi vuosaarelaisille korvaamattoman virkistysalueen ja henkisen hyvinvoinnin lähteen.

Yhdistys kannattaa asumisen tiivistämistä metroradan varrella ja on erityisen ilahtunut suunnitelmista kehittää ostoskeskuksen aluetta. Rakentaminen tulee tehdä maltillisesti kasvattamalla nykyistä asuinaluetta sen reunoilta, ei rikkomalla yhtenäistä metsäaluetta.

Luonto- ja virkistysalue on henkireikä tiiviisti rakennetussa kaupunginosassa. Se puskuroi vilkkaasti liikennöidyn Vuotien melua ja saasteita, ja sitoo ravinnepäästöjä mereen. Metsä toimii omalta osaltaan hiilinieluna ja edistää luonnon monimuotoisuutta.
Näin kauaskantoisessa päätöksessä ei saa sivuuttaa asukkaiden mielipidettä. Vuosaari on ollut jo pitkään merkittävän rakentamisen kohteena ja vuosaarelaiset ovat kyllästyneitä kantamaan jatkuvaa vastuuta kaupungin rakentamistavoitteista.

Keskustan Vuosaaren py.