Helsingin Keskusta: Laura Kolbe Helsingin pormestariehdokkaaksi

20.02.2017

Helsingin Keskusta nimitti tänään piirikokouksessaan Laura Kolben pormestariehdokkaaksi. Helsinki tarvitsee Kolben kaltaisia ajattelijoita, joille kaupunkilaisten hyvä arki on tärkeää. Kolben vaaliteemoja pormestarikampanjassa ovat asukasdemokratia ja oikeudenmukaisuus.

Kunnallispolitiikka ei ole sooloilijoiden laji, vaan päätösten tekemiseen tarvitaan neuvottelukykyä, yhteistyön tahtoa ja sovittelijan ominaisuuksia. Sivistynyt ja välittävä Helsinkiä pitää huolta jokaisesta. On yhteinen vastuumme, että jokainen helsinkiläinen kokee itsensä osaksi yhteisöä. Pormestari kantaa vastuun koko Helsingistä. Kaupunginosia ja lähiöitä on kehitettävä yhdenvertaisesti, Kolbe toteaa.

Helsinki huolehtii koko elämänkaaren

Piirikokous hyväksyi kokouksessaan myös kuntavaalien Helsinki-ohjelman. Haluamme Helsingistä monikulttuurisen, hiilivapaan ja koko ihmisen elinkaaresta huolehtivan kaupungin. Hyvinvointi ei tule lääkkeillä ja laastareilla. Hyvinvointi rakennetaan kotikunnassa, Helsingin Keskustan puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula toteaa.

Helsingissä koti on monelle liian kallis. Asuntojen tarjonnan lisääminen on mahdollista vain kaupunkirakennetta tiivistäen. Tarvitsemme tiiviimpää ja korkeampaa rakentamista. Sen lisäksi tarvitsemme täydennysrakentamista. Parkkikenttien tilalle voimme rakentaa asuntoja ja antaa taloyhtiöille rakennusoikeuden rakennusten uudistamiseen ja remontoinnin rahoittamiseksi, varapuheenjohtaja Antero Alku sanoo.

Merkittävä osa Helsingin kasvusta on maahanmuuttoa. Se on samalla sekä haaste että rikkaus. Kotouttaminen on suunniteltava niin, että maahanmuuttaja pääsee mahdollisimman nopeasti kiinni uuteen elinympäristöön. Kaupungin on tuettava järjestöjen ja kolmannen sektorin mahdollisuuksia olla apuna kotouttamisessa, Rantamaula jatkaa.

Helsingin Keskusta nimesi myös kuntavaaliehdokkaiksi Arto Alajoutsijärven, Laura Alangon, Heljä Balmerin, Riku Eskelisen, Jirka Hakalan, August Halosen, Hilkka Jankkilan, Laura Kolben, Eeva Kärkkäisen, Santeri Lammen, Timo Latikan, Harriet Longan, Valtteri Markkulan, Jyrki Peisan, Igor Plyakinin, Pekka Puskan, Olli Rantakankaan, Klaus Sallisen, Ulla-Britta Talvitien, Kimmo Tiilikaisen, Anu Tuovisen, Teukka Ulanderin, Matti Rossin ja Outi Vehviläisen.

Lisätiedot

puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula, puhelin 040 832 6682

varapuheenjohtaja Antero Alku, puhelin 0400 446 841