Helsingin Keskusta kutsuu vihreät mukaan ilmastoyhteistyöhön

12.09.2019

Helsingin Keskusta kutsuu vihreät mukaan ilmastoyhteistyöhön

Keskustan Helsingin piiri on iloinen vihreiden tekemästä valtuustoaloitteesta 100 000 puun istuttamiseksi kaupunkiin.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg perusteli aloitetta muun muassa kaupunkiluonnon monimuotoisuudella.
- On mahtavaa, että vihreät tukevat aloitteellaan Helsingin Keskustan pitkäaikaista tavoitetta ilmastoystävällisemmästä, viihtyisämmästä ja vehreämmästä kotikaupungista. Puiden istuttaminen on konkreettinen ja tehokas ilmastoteko, Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho kertoo.

- Ehdotan, että Keskusta ja vihreät istuisivat alas etsimään yhteisiä tavoitteita ilmastoystävällisen kaupunkikehityksen hyväksi. Nyt tarvittaisiin puoluerajat ylittävää yhteistyötä, sillä meidän kaikkien vastuulla on turvata kestävä kaupunki. Koen, että keskustalaisten ja vihreiden väliltä löytyy enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä, Siika-aho visioi.

- Moni lapsi ja nuori on huolissaan ilmastonmuutoksesta. Päiväkotiryhmät ja koululuokat voitaisiin ottaa mukaan puiden istuttamiseen. Lapset ja nuoret pääsisivät itse konkreettisin teoin edistämään ilmastoystävällisempää ympäristöä, ehdottaa puolestaan Keskustan kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi.

Helsingin Keskusta kehottaa myös muita puolueita heräämään työhön vehreämmän kaupungin puolesta.
- Helsingin kaupunginvaltuusto siunasi taannoin kaupungin keuhkojen eli keskuspuiston nakertamisen. Meillä on vielä mahdollisuus torjua tämä suunta ja turvata elävä kaupunkiympäristö kaikille, piirin puheenjohtaja Siika-aho muistuttaa.

Lisätiedot:
Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho, puhelin 050 575 4118
Kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi, puhelin 040 557 4671