Helsingin Keskusta kiittää hallitusta Raide-Jokerin rahoituksesta

05.04.2016

Helsingin Keskusta kiittää hallitusta Raide-Jokerin rahoituksesta

Helsingin Keskusta kiittää hallitusta, joka on esittää valtion talousarvioon Raide-Jokerin rahoitusta. Päätös tukee helsinkiläisten ja koko pääkaupunkilaisten elämistä ja liikkumista, toteaa Helsingin Keskustan puheenjohtajan Ville-Veikko Rantamaula.

Helsinkiin ei mahdu enää yhtään autoa lisää. Raide-Jokeri lisää liikenneverkon kapasiteettia ja helpottaa pääteiden ruuhkia. Raitiotie on ketterä joukkoliikenneratkaisu lisääntyvään poikittaisen liikkumisen tarpeeseen. Raitiotiet säästävät tilaa ja rahaa, toisin kuin moottoritiet. Raitiotiet eivät tarvitse suoja-alueita melulle, pakokaasu- ja pölyhaitoille, toteaa Ville-Veikko Rantamaula.

Raide-Jokeri ei ole yksin liikennepoliittinen asiaa, vaan se on myös asunto- ja elinkeinopoliittinen kysymys. Hanke edistää uusien asuntojen ja palveluiden rakentamista helpottaen samalla Helsingin asuntopulaa. Asuntojen lisääntyminen lisää liikennettä, johon tulee vastata Raide-Jokerin kaltaisilla ekologisilla ratkaisulla. Lisätiedot: Ville-Veikko Rantamaula, puhelin 040 8326682