Helsingin Keskusta epäilee keskustatunnelia - ”helsinkiläisten ehdoilla, ei poliittisella taktikoinnilla”

24.09.2019

Helsingin Keskusta epäilee keskustatunnelia: - ”helsinkiläisten ehdoilla, ei poliittisella taktikoinnilla”

 

Helsingin Keskusta suhtautuu epäillen Helsingin alitse suunniteltuun keskustatunneliin. Piirihallitus kävi pitkän keskustelun arviolta 1,4 miljardia euroa maksavasta tunnelista maanantaina. Tunnelihankkeen mielekkyyttä kysyttiin myös helsinkiläisiltä.  

 

- Saimme valtavan määrän palautetta puolesta ja vastaan. Yhdistävää niissä oli huoli kaupungin tämän hetken suurimmasta ongelmasta, eli siitä, että liikennejärjestelyt eivät palvele kaikkia, Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho kertoo.

 

Piirihallitus nosti esille muun muassa Jätkäsaaren vakavat liikenneongelmat, jotka säteilevät kaikkialle kantakaupunkiin. Helsingin Keskusta muistuttaa, että tälle ongelmalle on tehtävä jotain pikaisesti. Helsingin Keskusta ehdottaakin Porkkalankadun autorampin rakentamista helpottamaan alueelle jatkuvasti syntyviä sumppuja. Tällaiset ratkaisut vastaisivat osaltaan paineisiin rakentaa keskustatunneli.

 

Helsingin Keskusta ei tyrmää keskustatunnelia, mutta haluaa vielä kuulla lisää kaupunkilaisten ajatuksia kaupungin liikennejärjestelyjen kehittämisestä kokonaisuutena. Julkisuudessa on arveltu, että tunnelipäätös voi siirtyä jopa vuonna 2021 valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Helsingin Keskusta peräänkuuluttaa kokonaisvaltaisempaa keskustelua Helsingin kehittämisestä.

 

- On ikävää, että suuret liikennehankkeet latistuvat identiteettipoliittiseksi juupas eipäs -väittelyksi. On autopuoluetta ja pyöräpuoluetta. Kinastelun sijaan tarvittaisiin yhteistä visiota toimivasta ja kestävämmästä kaupunkikehityksestä vuosikymmeniksi eteenpäin. Toimivaa kaupunkia pitää rakentaa helsinkiläisten, eikä poliittisen taktikoinnin ehdoilla, Siika-aho alleviivaa.

 

Lisätiedot: Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho, puhelin 050 575 4118