Helsingin Keskusta: Helsingin kasvuun tulee panostaa

12.05.2015

Helsingin Keskusta:

Helsingin kasvuun tulee panostaa

Helsingin Keskustan mielestä Helsingin kasvun ongelmat eivät ratkea kielloilla ja rajoituksilla. Kaupunkia vaivaavaan asuntopulaan on etsittävä ennakkoluulottomia ratkaisuja. Kaupunki voi kasvaa sisään- ja ylöspäin. Helpotusta asuntopulaan on saatavissa myös täydennysrakentamisella, ei vain uusia asuntoalueita rakentamalla.

-Helsingin on hyödynnettävä vanhojen asuinalueiden täydennysrakentaminen. Alueilla on olemassa valmis infrastruktuuri, mikä omalta osaltaan pitää rakennuskustannukset siedettävinä. Liiallinen hajauttaminen vaikeuttaa arjen sujumista ja kaikkialle on pitkä matka, toteaa Helsingin Keskustan puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula.

Kaupunkisuunnittelussa on huomioitava monimuotoisuus, jossa kaupunginosissa ei ole vain asuntoja.  Asumisen lähtökohtia ovat helppous, ihmislähtöisyys ja monimuotoisuus. Ihminen viihtyy, kun liikenne sujuu, palvelut ovat lähellä ja asuminen järkevän hintaista. Viihtyisään kaupunkiin kuuluvat myös viheralueet, puistot ja alueet erilaisille harrastuksille, jatkaa Rantamaula.

Helsingin Keskustan mielestä Sipilän hallituksen pitää edistää infrastruktuuri-investointeja hyödyntämällä rahoitusmalleja, jotka mahdollistavat julkisen ja yksityisen rahoituksen käytön, joustavat budjettikäytännöt ja ovat työllisyyden, kasvun ja veronmaksajien näkökulmasta pitkällä jänteellä tehokkaita.

- Pisara-ratahankkeen tarpeellisuudesta, vaikutuksista ja suhteesta kilpaileviin pääkaupungin liikennehankkeisiin tarvitaan puolueeton arvio. Näiden arvioiden rinnalla on selvitettävä hankkeen rahoitusmallit, erityisesti yksityisen rahoituksen osuus Pisaran rakennushankkeeseen, vaatii kansanedustaja Olli Rehn.


Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula, puheenjohtaja Helsingin Keskusta, puhelin 040 832 6682
Olli Rehn, kansanedustaja, puhelin 09 4321