Timo Laaninen: Päävaihtoehdot selkiytyvät

19.10.2012

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen:

Päävaihtoehdot selkiintyvät

Ilta-Sanomien perjantaina julkistama puolueiden kannatusmittaus osoittaa, että kunnallisvaalien päävaihtoehdot alkavat selkiintyä kansalaisten mielissä.

Keskustan kannatus on edelliseen mittaukseen verrattuna noussut eniten ja myös Kokoomuksen kannatus on lisääntynyt hieman. Sen sijaan sekä Sdp:n että Perussuomalaisten kannatus on laskussa.

Nykymenosta huolestuneet kansalaiset näkevät, että Keskusta on vaihtoehto kokoomusjohtoiselle kaiken keskittämiselle, palveluista leikkaamiselle ja kuntien pakkoliitoksille. Me puolustamme lähipalveluja, kuntien itsenäisyyttä ja jokaisen oikeutta päättää itse, mihin kotinsa, työnsä ja elämänsä rakentaa. Keskustalla on kaikista puolueista ainoana uskottava malli, jolla turvataan lähipalvelut ja laitetaan terveydenhuolto kuntoon koko Suomessa.

Sdp on yrittänyt rakentaa vaaleissa vastakkainasettelua kokoomuksen kanssa palvelujen tuottamistavoista, mutta äänestäjät näkevät tämän läpi. Vaalien keskeisissä kysymyksissä Sdp ja kokoomus ovat yhtä ja samaa: molemmat ajavat suurkuntia eivätkä näytä kykenevän esittämään mallia sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen.

Perussuomalaisten linja on epäselvä. Viime eduskuntavaalien jälkeisten tapahtumien vuoksi Soini joukkoineen kantaa ison vastuun siitä, että sinipunapuolueet pääsivät ajamaan keskittämis-, pakkoliitos- ja leikkausohjelmaansa. Tällaista politiikkaa Perussuomalaisten äänestäjät tuskin tilasivat.

Vaaleissa on kyse siitä, rakennetaanko keskitettyä Suomea vai koko Suomea. Keskusta ajaa koko Suomen asiaa. Kunnallisvaalit ovat suuntavaalit.