Sallila Viron Keskustanuorten liittokokouksessa

27.05.2006

Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja ja Suomen Keskustanuorten kv-työryhmän jäsen Jussi Sallila edusti Suomen Keskustanuoria Viron Keskustanuorten liittokokouksessa Tallinnassa lauantaina.

Jussi Sallila

Sallila toi kokoukseen tervehdyksen liikkeensä 100-vuotista historiaa juhlivilta Suomen Keskustanuorilta. Myös isännillä oli syytä juhlaan. Sallila onnitteli Viron Keskustanuoria edellisten kunnallisvaalien erinomaisesta tuloksesta. Viime syksyn kunnallisvaaleissa Viron Keskustapuolue menestyi erinomaisesti. Esimerkiksi Tallinnan kaupunginvaltuustoon se sai yksinkertaisen enemmistön, peräti 32 paikkaa 63:sta. Myös keskustan nuoret ehdokkaat menestyivät vaaleissa hyvin.

Poliittisten nuorisojärjestöjen toimintaolosuhteet ovat Virossa erilaiset kuin Suomessa. Viron Keskustanuorilla ei ole yhtään päätoimista työntekijää, joten järjestötyöhön tarvitaan paljon vapaaehtoisia. Toisaalta median kiinnostus nuorten poliittista toimintaa kohtaan on Suomeen verrattuna yllättävän suurta. Jopa Viron TV-uutiset tekivät jutun Keskustanuorten liittokokouksesta.

Helsingin Keskustanuorten yhteistyö lahden toiselle puolelle on vilkastumassa. Viron Keskustanuorten kv-sihteeri Moonika Batrakova on toimistollamme työharjoittelijana. Kesällä 7.-9.7. tulevat Viron Keskustanuoret Helsingin ja Uudenmaan Keskustanuorten vieraaksi. Vierailua isännöimään kaivataan vielä vapaaehtoista työvoimaa. Kaikki ovat tervetulleita.