Laaninen: Kokoomus jäi housut kiinni housut kintuissa

13.01.2012

Suomen Kuvalehti teki tänään palveluksen sekä hyvinvointiyhteiskunnalle, kansanvallalle että suomalaiselle journalismille julkaisemalla hallituksen kabineteissa valmistellun Suomen uuden kuntakartan.

Kokoomus jäi kiinni housut kintuissa. Se yritti siirtää oman kenttäväkensäkin suututtaneen uudistuksen presidentinvaalien jälkeiseen aikaan, mutta toisin kävi. Nyt kissa on pöydällä ja myös tavalliset kansalaiset pääsevät ottamaan asiaan kantaa.

Kokoomus ja muut hallituspuolueet joutuvat vastuuseen harhaanjohtavista puheistaan, joissa kuntien pakkoliitokset on kielletty. Nyt julkisuuteen vuotanut suunnitelma ei voi toteuta ilman pakkoa. Suomalaisia on aiottu vetää nenästä rankimman mukaan.

Kuntaministeri Virkkunen passitti virkamiehensä julkisuuteen kiistämään kuntakartan oikeellisuus. Kyse on hallituksen yrityksestä pelastaa, mitä pelastettavissa on. Jokainen ymmärtää ja Sokea Reettakin näkee, että kun kuntauudistusta valmistelevan työryhmän toimikautta on jäljellä enää pari viikkoa, tässä vaiheessa hiotaan enää tekstejä. Hallitus yrittää edelleen jatkaa suomalaisten harhaanjohtamista.

Kuten puheenjohtaja Mari Kiviniemi on todennut, Keskusta tulee tekemään kaikkensa tämän hankkeen kaatamiseksi. Kuntasota alkoi nyt.