Kiviniemi ei näe tarvetta metropoliministerille

13.06.2007

Kiviniemi ei näe tarvetta metropoliministerille

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mielestä hallitukseen ei ole tarvetta nimetä erityistä metropoliministeriä. Kiviniemen näkemyksen mukaan metropoliasiat kuuluvat koko hallituksen vastuulle.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mielestä Vanhasen II hallitukseen ei ole tarvetta nimetä erityistä metropoliministeriä. Hallitusohjelmassa on kirjaus metropolipolitiikan käynnistämisestä. Sen avulla on tarkoitus ratkoa pääkaupunkiseudun erityiskysymyksiä muun muassa maankäyttöön, liikenteeseen ja asumiseen liittyen.

- Metropolipolitiikkaan liittyy monta eri hallinnonalaa, jotka ovat eri ministerien sektoreilla, joten siksi ei ole järkevää nimittää yhtä erityistä ministeriä asioista vastaamaan.

Keskustan varapuheenjohtajanakin toimivan Kiviniemen mukaan metropolikysymykset koskettavat koko hallitusta. Hallituksessa on käynnistetty oman metropoliohjelman valmistelu, jota vetää kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemi itse vetää hallinnon ja aluekehityksen ministerivaliokuntaa, jossa tehdään lopulliset päätökset ohjelman linjauksista.

Tuomas Koivuniemi/Verkkolehti Apila