Mika Rossi: Mikseivät vihreät vaadi eettista kivihiiltä energiatuotantoon?

05.10.2010

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Mika Rossi 

MIKSEIVÄT VIHREÄT VAADI EETTISTÄ KIVIHIILTÄ ENERGIANTUOTANTOON?

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Mika Rossi kysyy vihreiltä, mikseivät he ole huolissaan kivihiilen alkuperästä ja sen käytön vakavista eettisistä ongelmista. Kaikille muille energiamuodoille he asettavat erilaisia vaatimuksia.

”Miksi vihreät tuomitsevat suomalaista työtä ylläpitävän turvatuotannon, mutta hyväksyvät eettisesti erittäin ongelmallisen kivihiilen tuonnin Suomeen? Kotimaisen turvetuotannon haitat tiedetään. Niihin voimme puuttua ja vaikuttaa, toisin kuin kivihiilen haittoihin. Täällä tiedetään turpeen tuotanto-olosuhteet ja se, että turvetuotanto pitää yllä tuhansia kotimaisia työpaikkoja ja alueiden elinvoimaa.”, Rossi toteaa.

”Viime viikolla julkaistussa Finnwatchin raportissa todettiin se, mikä on ollut esillä julkisuudessa aiemminkin. Suomeen energiakäyttöön tuleva kivihiili tulee alueilta, joiden kaivoksilta on raportoitu työturvallisuus-, ympäristö- ja ihmisoikeusrikkomuksista. Esimerkiksi Helsingissä vihreät ovat olleet siunaamassa kivihiilivetoista energiapolitiikkaa. Eikö vihreiden omatunto kolkuta näiltä osin? Kaikilta energialähteiltä tulee vaatia samanlaisia kriteerejä.”, Rossi jatkaa.