Helsingin Keskusta: Helsinkiläisille on turvattava paikalliset terveysasemat

13.05.2013

Helsingin Keskusta:
Helsinkiläisille on turvattava paikalliset terveysasemat 


Helsingin Keskusta haluaa turvata helsinkiläisille paikalliset julkisen terveydenhuollon palvelut. Samaa haluavat helsinkiläiset itsekin.

-Tehtyjen selvitysten perusteella helsinkiläisten enemmistö haluaa terveyspalvelut lähelle. Päätökset Helsingin 25 terveysaseman tulevaisuudesta on tehtävä kaupunkilaisten tahdon mukaisesti, toteaa Helsingin piirin puheenjohtaja Markus Kinnunen.

Kuluneen vuoden aikana on väläytelty, että Helsingin terveysasemaverkostoa ollaan karsimassa. Erityisesti näitä vaatimuksia on kirvonnut kokoomuslaisten riveistä.

Keskustalaiset eivät halua, että Helsingissä siirryttäisiin perusterveydenhuollossa suuriin yksiköihin. Pitkällä aikavälillä tämä käy kalliimmaksi kuin nykyiset terveysasemat. Kärsijöiksi joutuvat myös opiskelijat, lapsiperheet ja ikääntyvä väestö. Jonotusajat kasvaisivat ja siten lääkäriin pääsy vaikeutuisi entisestään.

Nykyisen terveysasemaverkoston kautta palvelut ovat olleet verraittain hyvin saavutettavissa. Mitä heikommin perusterveydenhuolto hoidetaan sitä kalliimmaksi erikoissairaanhoito muodostuu. Haluammekin vahvistaa ja kehittää Helsingissä perusterveydenhuoltoa ja ennaltaehkäisevää toimintaa.

Lisätiedot:
Markus Kinnunen, puhelin 040 754 7391
Juha Sarlund, puhelin 050 353 8295