Ruuskanen ja Das Bhowmik: Keskusta koostuu myös kaupunkilaisnaisista

19.01.2010

Juha Akkanen viittasi Merkinnöissään (15.1.2009) nuorten naisten ja keskustan yhteensopimattomuuteen. Akkasen tekstistä kävi ilmi, että keskustan on turha yrittää tehdä imagotemppua nostamalla nuori kaupunkilaisnainen puolueen johtoon. Tähän syyksi kelpasi Akkasen ennakkoluuloinen arvio siitä, että keskusta ei ole nuorten kaupunkilaisnaisten puolue.

Onneksemme hän on väärässä. Keskusta on kaupunkilaisnaisten puolue aivan yhtä lailla kuin se on maalaismiesten, kielivähemmistöjen, uskovaisten, ateistien, seksuaalivähemmistöjen, maahanmuuttajien, konservatiivien, liberaalien ja kaikkien siltä väliltä. Seinät ovat leveällä ja katto korkealla. Ja juuri siinä on liikkeen hienous. Keskusta on todellinen suvaitsevaisuuden kehto, jota ei vaivaa näennäissuvaitsevaisuus.

Asuinpaikka ei suinkaan määritä ihmisen perusarvomaailmaa. Kun juuria ja perinteitä puolueen piiriin ei ole, on aate omakohtaisesti punnittu. Uskomme, että keskustalaisella maailmankuvalla - tasa-arvolla, vihreydellä ja ihmisyyden asettamisella keskiöön on kysyntää myös pääkaupunkiseudulla.

Keskusta on nostanut ministeriryhmäänsä viisi naista ja aikanaan naisen myös maan pääministeriksi. Ei siis ole epäilystä siitä, etteikö niin voitaisi tehdä toistekin. Samalla kun media mielellään pyörittää puheenjohtajaruletista aina uuden voittajaehdokkaan, on hyvä muistaa, että valinnan lopulta tekee puolueväki itse. Näin ainakin toivomme. Kansanliikkeellä on ollut kyky valita itselleen puheenjohtaja, jolla on ollut taito aistia ajan henki ja viedä puoluetta kohti uutta. Sitä visiota kaivataan myös nyt.

 

Kristiina Ruuskanen, Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja

Elina Das Bhowmik, Helsingin Keskustan piiritoimikunnan jäsen

 

Julkaistu Helsingin Sanomissa 19.1.2010