Kolumni: Juhlan tuntua ja aatteen voimaa

12.06.2006

 

Vaikka politiikka on ajoittain arkistakin raatamista, sen suolana toimivat samat houkutteet kuin missä tahansa lasten harrasteissa: Kaverit ja Kivaa.

Oli hienoa olla mukana keskustaväen kokoontumisessa kesäisessä Oulussa. Kokemus koostui valvomisesta, jännittämisestä, ilosta, innostuksesta ja muistorikkaista hetkistä. Suosittelen Keskustan puoluekokousta kaikille, ihan oikeasti.

Lähdin juhlapuoluekokoukseen ennen kaikkea tunnelman takia. Minusta on vaikuttavaa nähdä tuhansia ihmisiä samassa paikassa, toimimassa yhteisen asian puolesta. Ja on hauskaa, kun voi vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Aina tuollaisissa tapahtumissa saa myös uusia tuttavia, varsinkin kun on mukana nuorten tempauksissa. Ne raikastavat tunnelmaa ja herättävät huomiota.

Tällä kertaa tempaisimme nuorten vaikutusmahdollisuuksien puolesta teemalla "Joku toivoo, että olisit hiljaa".

Vladimir Mukkula edusti Keskustan Venäjänkielisiä lippumarssissa

Vladimir Mukkula edusti Keskustan Venäjänkielisiä lippumarssissa

Teippasimme suut kiinni ja seisoimme isolla joukolla salin edessä Keskustanuorten puheenjohtaja Tuomo Puumalan puheen aikana. Jännää, miten suuren huomion hiljainen mielenosoituksemme sai salissa, illan uutisissa ja seuraavan päivän lehdissä. Upeaa, meidät ja asiamme huomattiin!

Kokouksen tärkeimmät päätösasiat olivat puoluejohdon valitseminen, uuden periaateohjelman hyväksyminen ja vaaliohjelman pohjana toimivasta poliittisesta kannanotosta päättäminen.

Niistä ei tässä sen enempää, koska vaikuttavinta minulle oli osallistuminen puolueen 100-vuotisjuhlan lippukulkueeseen yhtenä Suomen lipun kantajana. Marssimme Oulun torilta Rotuaarin kautta Raksilan jäähalliin. Meitä oli olevinaan paljon, kun sinivalkoisen lippulinnan muodosti sata lipunkantajaa. Mutta ei, sehän oli vain murto-osa kaikista marssijoista. Tuhat vihreää paikallisosaston lippua on huikaiseva määrä. Niiden kävelyttäminen jäähallin pihalta Kärppä-luolan päätyyn kesti pitkälti toistakymmentä minuuttia. Lippuja tuli ja tuli vaan, vaikka luulin jo monta kertaa, että kaikki ovat jo sisällä. Uskomaton näky. Silloin tuli mieleen, että meissä on voimaa ja yhteisöllisyys elää!

Teppo Hujala